Kələmi qaynatmadan yumşaltmaq üçün aşağıdakı üsullardan birini istifadə edə bilərsiniz.

1. Dondurucuya qoyaraq:

- Kələmi bütöv halda və ya iri yarpaqlara ayıraraq dondurucuya qoyun.  

- 6-8 saat (və ya bir gecə) saxlayın.  

- Çıxarıb otaq temperaturunda açılmasını gözləyin.  

- Don açıldıqdan sonra yarpaqlar yumşaq və elastik olacaq.  

2. Mikrodalğalı sobada isitmək:

- Kələmin kök hissəsini kəsin və yarpaqlarını bir az boşaldın.  

- Mikrodalğalı sobaya qoyaraq 5-10 dəqiqə orta temperaturda qızdırın.  

- Yarpaqlar yumşaldıqdan sonra rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz.  

3. Duzla ovxalamaq: 

- Kələmi incə doğrayıb üzərinə duz səpin.  

- Əllə ovuşduraraq suyunu çıxarmağa çalışın.  

- Bir neçə dəqiqə gözlədikdən sonra kələm yumşalacaq. 

4. Buxarda saxlamaq  

- Kələmi bütöv və ya yarpaqlara ayıraraq süzgəcin içinə qoyun.  

- Qaynayan suyun üzərinə yerləşdirib 5-10 dəqiqə buxarda saxlayın.  

- Yarpaqlar istidən yumşalacaq və dolma üçün rahat istifadə edə biləcəksiniz.

Bu üsullarla kələmi qaynatmadan yumşaldaraq həm qida dəyərini qoruyar, həm də vaxtınıza qənaət etmiş olarsınız.