Bu məşhur meyvənin şirəsi qanda şəkərin səviyyəsini aşağı sala və ürək-damar sistemini dəstəkləyə bilər, aşağı xolesterol səviyyəsini saxlamağa kömək edir.

Foodinfo.az Rbc.ua -ya istinadən xəbər verir ki, hamımızın bildiyi üzüm şirəsi öz dadından əlavə, qeyri-adi xassələrə malik olan inqrediyenti - resveratrol ehtiva edir.

Bu birləşmənin qaynağı olan tünd üzüm A, C, E və B vitaminləri ilə yanaşı, maqnezium, sink, kalium, fosfor, yod və dəmir kimi minerallar da daxil olmaqla geniş çeşiddə vitaminlər təqdim edir.

Bu qidalar üzüm şirəsini təkcə dadlı deyil, həm də sağlamlığınız üçün son dərəcə faydalı edir.

Acta Biochimica Polonica-da nəşr olunan bir araşdırma, hüceyrənin insulinə həssaslığını artıran və qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salmaqla yanaşı, ürək-damar sistemini dəstəkləyən və sözdə qanda şəkərin səviyyəsini azaldan resveratrolun faydalarını vurğulayır.

Resveratrol təkcə üzümdə deyil, həm də fıstıq, tut və qara qarağatda, xüsusən də qabığında ola bilər. Bu qidaları gündəlik rasionunuza daxil etmək sizə əhəmiyyətli sağlamlıq faydaları təmin edə bilər.