Sezar salatı ən məşhur yeməklərdən biridir, lakin onun ev üsulu çox vaxt restoran versiyasından daha aşağı olur. Foodinfo.az Sterlegrad.ru-ya istinadən xəbər verir ki, zəngin dad əldə etmək üçün bir neçə vacib nüansı nəzərə almağa dəyər.

Supermarketdən alınan hazır krutonlar (suxarı) əsl dadı çatdırmır. Onları özünüz etmək daha yaxşıdır: ağ çörəyi kublara kəsin, zeytun yağı ilə yağlayın, ədviyyatlar əlavə edin və sobada bişirin.

Krutonları əvvəlcədən salatla qarışdırsanız, onlar islanacaq. Dadlı xırtıldayanlığı qorumaq üçün onları son anda əlavə edin.

Zeytun yağı mühüm tərkib hissəsidir

Buna laqeyd yanaşmayın - Sezara zəngin dad verən və yeməyin teksturasını ahəngdar edən zeytun yağıdır.

Mağazadan alınan sous əvəzinə evdə hazırlanmış sous

Mağazada alınmış mayonez və ya sousdan istifadə etmək dadı pozacaq. Yumurta sarısı, xardal, sarımsaq, limon şirəsi və zeytun yağını qarışdıraraq özünüzə qarışıq hazırlamaq daha yaxşıdır.

Kahı yarpaqlarının düzgün hazırlanması

Yarpaqlar yaxşıca yuyulmalı və kağız dəsmallarla qurudulmalıdır. Yaş göyərtilər yeməyin toxumasını pozaraq onu çox sulu edir.

Bu tövsiyələrə əməl etməklə siz evdə parlaq dad və mükəmməl tekstura ilə əsl restoran Sezar salatı hazırlaya bilərsiniz!