Həkim İnna Qrişina NEWS.ru-ya bildirib ki, çayın müntəzəm istifadəsi diş minasının qaralmasına səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bu, dişlərin rəngini tədricən dəyişə bilən içkinin tərkibindəki taninlərlə bağlıdır.

“Çay çoxlarının sevimli içkisidir, dişlərin ağarması üçün təhlükəsiz deyil. Çay, xüsusilə qara və yaşıl, qəhvədən daha az miqdarda olsa da, taninlər ehtiva edir. Bununla belə, çayın müntəzəm istifadəsi minanın tədricən qaralmasına səbəb ola bilər”, - Qrişina izah etdi.

Mütəxəssis həmçinin diş sağlamlığına əhəmiyyət verənlərə vərdişlərinə yenidən baxmağı tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə, çayın yüngül növlərini seçmək və limonla qarışdırmaqdan çəkinmək daha yaxşıdır, çünki tərkibindəki turşu minanı daha da məhv edir.

“Yüngül çay növlərinə üstünlük verin. Limonla çaydan istifadəni məhdudlaşdırın, çünki limonun tərkibindəki turşu minanı məhv edə bilər”, - deyə həkim məsləhət görüb.