Makaron bişirərkən kobud, lakin kifayət qədər yayılmış səhvlərə yol veriririk. Foodinfo.az xəbər verir ki, makaronun suya tökülməsi elementar hərəkət hesab olunur. Amma bu o qədər də sadə deyil. Daha az yayılmış səhv orta dərəcədə isti və ya hətta soyuq suya makaron əlavə etməkdir. Unutmayın ki, un məhsulunu göndərdiyiniz maye sıx qaynamalıdır.
İkinci bir səhv var. Birincisindən fərqli olaraq, demək olar ki, bütün həvəskarlar bunu edir.
Makaronu qabın tam ortasına tökmək lazımdır. Fakt budur ki, qabın bu hissəsində maye ən çox qaynayır. Makaronu tavanın kənarına yaxınlaşdırmaqla, çətin ki, keyfiyyətli yan yemək əldə edəsiniz.
Başqa bir vacib məqam var. Makaron tökdükdən sonra dərhal istiliyi maksimuma çevirin. Çünki "sakitləşdirilmiş" mayeni yenidən qaynatmalısınız.