Noxud dünyada paxlalılar ailəsinin ən məşhur nümayəndəsidir. Bir qayda olaraq, hər kəs məhsulu parlaq rənglərə, orijinal dadına və faydalı xüsusiyyətlərin bolluğuna görə bəyənir.

Alimlər aşkar ediblər ki, noxudda demək olar ki, heç bir yağ və xolesterol yoxdur. Bu vəziyyət mədəniyyəti uzun illər ürək və qan damarlarının sağlamlığını qorumaq istəyən bütün insanların pəhrizinə bir nömrəli namizəd edir.

Noxud sağlam proteinin qiymətli mənbəyidir. Buna görə məhsul vegetarianlar üçün tövsiyə olunur.

Noxudda purinlər (sidik turşusunun səviyyəsini artıran maddələr) olduğundan 65 yaşdan yuxarı, kəskin mərhələdə mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlara yeməyi tövsiyə olunmur.