İnsanlar çox vaxt təhlükəli xəstəliklərin qarşısının alınmasında qidalanmanın rolunu düzgün qiymətləndirmirlər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, onkoloq Yelena Smirnova Telegram kanalında gündəlik qida rasionunda lifin olmasının vacibliyini vurğulayır. Həkimin sözlərinə görə, pomidorun tərkibində çoxlu miqdarda lif var.
Pomidorda həmçinin iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olan və şişkinliyi aradan qaldırmağa kömək edən antioksidant likopen də var. Bundan əlavə, pomidor ürək və qan damarları üçün çox faydalı olan kaliumla zəngindir.
Avokado və kərəviz də orqanizm üçün çox faydalıdır. Avokado bədəndə natrium səviyyəsini tənzimləyə bilən kifayət qədər kalium ehtiva edir.
Kərəviz bədəndə iltihabı azaltmağa kömək edən çoxlu flavonoidləri ehtiva edir. Bədəndə şişlərə səbəb ola bilən iltihablı proseslərdir.