Nutritionist Veronika Qusakova pəhrizə omeqa-3 çoxlu doymamış yağ turşuları (PUFA) olan qidaları əlavə etməyi tövsiyə edib.
Bu, xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa, qan damarlarının elastikliyini yaxşılaşdırmağa, immuniteti qorumağa, depressiya və yuxu problemlərindən qaçmağa, həmçinin beynin normal fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edəcək.
Omeqa-3 yağ turşuları ilə ən zəngin qidalar alabalıq, qızılbalıq, siyənək, skumbriya, qoz, çia toxumu, kətan toxumu, balqabaq toxumu, badam, dəniz yosunudur. PUFA-nın tərkibinə görə yağlar arasında kətan toxumu, çətənə, sidr, kolza, qoz yağı, soya, dəvə və buğda rüşeym yağı liderdir.
Nurlan