Qırmızı ət bişirərkən bir çox qadın onun yupyumuşaq olmasını istəyir. Ancaq bu, göründüyü qədər də çətin deyil. Yemək bişirmə sirlərini öyrənən hər kəs əti belə bişirə bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, quyruq yağı ət xörəklərinin əvəzsiz tərkib hissələrindən biridir. Qazana əlavə edilən bir qaşıq quyruq yağı ətinizi pambıq kimi bişirməyinizə kömək edəcək. Quyruq yağı ətə ləzzət qatır və əti daha yumşaq edir. Bununla belə, quyruq yağı istifadə edərkən diqqət etməli olduğunuz bəzi məqamlar var. Əvvəlcə düzgün miqdarda quyruq yağından istifadə etməlisiniz. Həddindən artıq yağ yeməklərinizi ağır və dadsız edə bilər. Bir qaşıq quyruq yağı yeməyinizə dad qatmaq üçün kifayətdir.
Həmçinin keyfiyyətli və təzə ətin seçilməsi ətin yumşaq və dadlı olmasını təmin edir. Bundan əlavə, az yağlı ətlərə üstünlük verilməlidir.
Əti qovurduqda əti əvvəlcədən marinatlamaq və sonra yavaş odda bişirmək lazımdır. Beləliklə, ətin sərtliyi aradan qaldırılır və yumşaq olur. Ət bişirilərkən onun üstünü örtmək də vacibdir. Beləliklə, ət öz şirəsində qalır və daha yumşaq olur.
Ət qovurarkən ədviyyatlardan düzgün istifadə də vacibdir. Ədviyyatlar ətin dadını artırmaqla yanaşı, ətin sərtliyini də aradan qaldırır. Lakin ədviyyatların həddindən artıq istifadəsi də yeməyin dadını poza bilər.