Yumurta balanslaşdırılmış qidalanmada mühüm mənbə hesab olunur. Vazgeçilməz səhər yeməyi, zülal qaynağı və bizi saatlarla tox tutması ilə tanınır. Pəhriz saxlayan və idman edən insanlar üçün də mütləqdir. Bununla belə, supermarket rəflərində iki fərqli yumurta var: qəhvəyi və ağ. Bir çox insanı hansı növün daha sağlam olduğu maraqlandırır. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, qəhvəyi yumurtaların qabıqları daha qalındır. Bu növ yumurtaların daha tünd sarı rəngə malik böyük sarısı olur.

Ağ yumurtaların qabıqları daha nazikdir. Bu yumurtaların solğun rəngdə olan kiçik sarısı var. 

Qəhvəyi yumurtanın, yoxsa ağ yumurtanın daha sağlam olması sualı hər kəsi maraqlandıran mövzudur. Əslində, qəhvəyi və ağ yumurta arasında qida dəyərində ciddi fərq yoxdur. Yumurta tərkibindəki zülal, vitamin və minerallar baxımından qiymətlidir. Buna görə qəhvəyi və ya ağ yumurta seçmək şəxsi üstünlüklərə bağlıdır. Qəhvəyi və ağ yumurta arasında qida dəyərində böyük fərq yoxdur. Hər iki seçim zülal, vitamin və minerallarla zəngindir. Hansı birini seçəcəyiniz tamamilə zövqünüzdən və büdcənizdən asılıdır. Unutmayın, vacib olan balanslaşdırılmış pəhriz və müxtəlif qida mənbələrinə sahib olmaqdır.