Qida həssaslığı orqanizmdə həzm oluna bilməyən qida və qida məhsullarına qarşı verilən reaksiyadır. Bu zaman diskomfort hissi, meteorizm, ürək bulanması, mədədə yanma hissi, qusma, ishal, mədədə ağrılar kimi əlamətlər meydana çıxır.
Mütəxəssislərin fikrincə bu simptomlar dərhal görünməyə bilər.
Adədən bu şikayətlər qida allergiyası ilə səhv salınır. Lakin, qida həssaslığı qida allergiyasından fərqli olaraq anticisimlərinin təyini əsasında müəyyən edilir.
Son xəbərlər
- Brokolini hansı qidalarla yemək daha yaxşıdır?
- Şəkər doğru zamanda və düzgün şəkildə istehlak edildikdə faydalı ola bilər
- Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı bəzi ərazilərə tətbiq edilmiş məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb
- O, şəkər kimi təhlükəlidir?
- Yaşıl lobyada hansı minerallar var?
- Hazır şorbalar zərərlidirmi?