Qış mövsümündə orqanizmi gücləndirmək, soyuqdəymə və xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırmaq üçün təbii vitamin mənbəyi olan meyvələri yemək çox vacibdir. Foodinfo.az bildirir ki, təzə və mövsümi meyvələr həm sağlamlığınıza, həm də immunitetinizə müsbət təsir göstə bilər.
Nar güclü antioksidantlarla zəngindir və immun sistemini gücləndirir. Qan dövranını yaxşılaşdırır və ürək sağlamlığına faydalıdır. Portağal və digər sitrus meyvələri (mandarin, limon, qreyfurt) yüksək C vitamini mənbəyidir. Soyuqdəymə və qripdən qoruyur, eyni zamanda dərini sağlam saxlayır.
Kivi C vitamini ilə zəngin olan meyvələrdən biridir. Antioksidant xüsusiyyətləri ilə bədəni zərərli maddələrdən qoruyur və həzmi yaxşılaşdırır.
İstifadə: Təzə şəkildə yemək tövsiyə olunur, həmçinin smoothies üçün ideal bir
Almanın tərkibində liflər və C vitamini var. Bu, həzm sistemini dəstəkləyir və orqanizmi zərərli toksinlərdən təmizləyir.
Armud, təbii şəkərlərlə zəngindir və enerji artırır. Eyni zamanda bağırsaq funksiyalarını tənzimləyir.
Banan kalium və maqneziumla zəngindir, enerji verir və əzələ kramplarını azaldır. Xüsusilə idman edən insanlar üçün idealdır.