Qreypfrutu düzgün saxlamaq onun həm təravətini, həm də qida dəyərini uzun müddət qorumağa kömək edir.  

Foodinfo.az qreypfrutu saxlamağın yollarını təqdim edir:

1. Otaq temperaturunda 

- Bütöv və kəsilməmiş qreypfrut 5–7 gün ərzində otaq temperaturunda, günəşdən uzaq yerdə saxlanıla bilər. 

- Bu halda meyvə daha şirəli və dadlı olur.  

2. Soyuducuda  

- Qreypfrutu soyuducunun meyvə-tərəvəz gözündə saxlayın. 

- Bu şəkildə 2–3 həftəyə qədər təravətli qala bilər. 

- Əgər artıq doğranıbsa, hava keçirməyən qabda və ya streçə bükülmüş halda saxlanılmalıdır. Bu zaman 2–3 gün içində istehlak edilməlidir.  

3. Donduraraq saxlamaq  

- Qreypfrutun qabığını soyub dilimləyin və dondurucuya qoyun.  

- Smoothie və ya şirə üçün istifadə etmək istəyirsinizsə, bu üsul idealdır.  

- Dondurulmuş qreypfrut 2–3 ay saxlanıla bilər. 

Qreypfrutu soyuducudan çıxarandan sonra bir müddət otaq temperaturunda saxlayıb yemək onun ləzzətini artırır.  

Bu meyvə nəmli və isti mühitdə uzun müddət qalarsa, tez xarab ola bilər.