Düzgün qidalanma həyatımızda və sağlamlığımızda mühüm rol oynayır. Ancaq yemək hazırlamaq üçün vaxt olmadıqda, xüsusilə işdə və ya məktəbdə bir pəhriz saxlamaq həmişə mümkün deyil. Belə vaxtlarda əlinizdə nəinki aclığı təmin edəcək, həm də enerji və qida maddələrini doldurmağa kömək edəcək qəlyanaltıların olması faydalıdır.

İlk sağlam qəlyanaltımız qoz-fındıqdır. Günəbaxan tumları, badam, fındıq - onların hamısı zülal, yağ, vitamin və minerallarla zəngindir. Qoz-fındıq doyurmaq və enerji səviyyələrini artırmaq üçün əladır. Onlar həm ofisdə qəlyanaltı, həm də gəzinti zamanı qəlyanaltı üçün uyğundur.

Növbəti sağlam qəlyanaltı təzə tərəvəzlərdir. Tərəvəzlərdə sağlamlıq üçün faydalı olan bir çox vitamin və mineral var. Humus zülal və liflə zəngindir, bu onu əla qəlyanaltı seçimi edir.

Meyvə həm də əla qəlyanaltı edir. Sağlamlığı qorumağa və stress səviyyəsini azaltmağa kömək edən vitaminlər və antioksidantlarla zəngindirlər. Banan, alma, armud, portağal - bunların hamısı bu yemək üçün uyğundur.

Başqa bir sağlam qəlyanaltı qoz-fındıq və ya meyvə ilə qatıqdır. Qatıq zülal, probiyotiklər və kalsium mənbəyidir və qoz-fındıq və ya meyvə əlavə etmək onu daha da qidalı edir.

Taxıl məhsulları haqqında unutmayın. Fındıq və quru meyvələrin əlavə olunduğu yulaf ezmesi və ya qranola uzun müddət toxluq hissi yaradacaq və orqanizmi zəruri qidalarla təmin edəcək əla qəlyanaltıdır.