Diyetoloq Anastasiya Kondaurova xəbərdarlıq edib ki, süfrədə təqdim olunan bütün yeməklər şampan ilə birləşdirilmir.

Onun sözlərinə görə, şampan şərabını zülallı və ya yağlı qidalarla yemək daha yaxşıdır, çünki o, spirtin orqanizmə zərərli təsirini neytrallaşdırır.

Diyetoloq qızılbalıq kimi yağlı balıqları, həmçinin qırmızı və qara kürü, yağsız ət, pendir, dəniz məhsulları və meyvələri seçməyi məsləhət görüb.

Eyni zamanda, ekspert şampan şərabına yaraşmayan qəlyanaltılar arasında kartof və ya duzlu qidalar kimi yağlı qızardılmış qidaları da qeyd edib. Onun sözlərinə görə, bu cür qida alkoqol ilə birlikdə mədə problemlərinə səbəb ola və mayenin tutulmasına və nəticədə şişkinliyə səbəb ola bilər.

Diyetoloq onu da xəbərdar edib ki, şampanla tort və ya xəmir qəlyanaltı yeməyəsiniz, çünki bu, qan şəkərinin kəskin artmasına səbəb ola bilər.