İnsanlar elə düşünür hər hansı bir yeməyi soyuducuda saxlamaq həmişə düzgün addımdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, çox vaxt tamamilə səhv bir qərardır, çünki bütün məhsullar soyuqda təzə qalmır. Bəziləri sadəcə dadını və toxumasını itirir, bəziləri isə daha tez xarab olmağa başlayır. Beləliklə, düzgün saxlama şərtlərini bilmək yalnız yeməyin raf ömrünü uzatmağa deyil, həm də onun bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumağa kömək edəcəkdir.
Bal mütləq soyuducuda saxlanmaması lazım olan məhsullardan biridir. Aşağı temperaturda o, kristallaşmağa başlayır, dadını itirir və tez sərtləşir, istifadə etmək üçün problem yaradır. Buna görə onu otaq temperaturunda saxlamaq daha yaxşıdır, çünki bu şəkildə daha uzun müddət maye qalır və tamamilə istifadə edilə bilər.
Pomidoru bir çoxumuz soyuducuya qoyur, beləliklə daha uzun müddət təzə qalacaqlarını düşünürük. Amma əslində soyuq onların dadını öldürür - bu, pomidorları qurudur və sulu edir. Buna görə də, onları mətbəx dəsmal və ya kağız salfet ilə günəş işığından və tozdan qorunan bir səbətdə masanın üstündə saxlamaq yaxşıdır.
Soyuducuda qalmaması lazım olan digər məhsul isə kartofdur. Fakt budur ki, aşağı temperatur nişastanı məhv edir, bu da kök məhsulunun yumşalmasına və daha sürətli çürüməyə başlamasına səbəb olur. Buna görə də, kartofu sərin, qaranlıq yerdə, məsələn, şkafda saxlamaq daha yaxşıdır.
Sarımsaq və soğan da soyuducudan uzaqda saxlanmalıdır. Belə görünür ki, onlar daha uzun müddət təzə qalacaqlar, lakin nəmlik bu tərəvəzlər üçün zərərlidir. Bu, onları daha az ətirli edə bilər və hətta vaxtından əvvəl cücərməyə səbəb ola bilər.