Süfrəmizdə hər gün yeyilə bilən ən sağlam yeməklərdən biri şorbadır. Şorbanın nə qədər sağlam olması bişirmə üsulundan və inqrediyentlərdən asılıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Rospotrebnadzor məlumat yayıb.
Şorbalar zülalların, yağların, karbohidratların, vitaminlərin və mineralların balanslaşdırılmış birləşməsidir. Bu yeməyin maye konsistensiyası, həmçinin tərkibindəki qaynadılmış tərəvəz və ət mədəni daha ağır yeməyə hazırlayır. Üstəlik, qaynadıqdan sonra məhsullar daha çox qida saxlayır və qaynadılmış tərəvəz və ətdən olan zülallar daha yaxşı mənimsənilir. Şorbalar da istiləşmə xüsusiyyətlərinə malikdir, aclığı tez təmin edir və asanlıqla həzm olunur, su balansını bərpa edir, ümumi rifahı yaxşılaşdırır və qan təzyiqini normallaşdırır.
Noxud şorbası yaxşı həzm olunur və bağırsaq hərəkətliliyini stimullaşdırır, bununla da maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmağa və artıq çəkidən qurtulmağa kömək edir.
Toyuq şorbası mədəyə faydalı təsir göstərir, infeksiyanın inkişafını azaldır və bədənin soyuqdəymə ilə mübarizə aparmasına kömək edir.
Tərəvəz şorbası maddələr mübadiləsinə başlayır, bədəni təmizləməyə və əlavə funtlardan qurtulmağa kömək edir.
Süd şorbası çoxlu protein ehtiva edir və mədə mukozasına müsbət təsir göstərir - bu yemək uşaqlar və yaşlılar üçün tövsiyə olunur.
Leyla