Soyuqdəymə zamanı yediyiniz qidalar sağalmağınıza təsir edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Karina Tolentino bildirib.

Mütəxəssis simptomları yüngülləşdirən, xəstəliyin müddətini qısaldan və gələcək soyuqdəymələrin qarşısını alan qidaları sadalayıb.

Toyuq şorbası. Zülal, vitamin və mineralların əla mənbəyidir. Yeməkdə nəmləndirməni qorumağa kömək edən elektrolitlər də var.

Sitrus. Onların tərkibində infeksiyaya qarşı mübarizə aparan ağ qan hüceyrələrinin istehsalını artırmağa kömək edən C vitamini var.

Antioksidantlarla zəngin qidalar və içkilər: qaragilə, brokoli, zoğal, yaşıl çay, kələm, qırmızı soğan.

İltihab əleyhinə xüsusiyyətləri olan qidalar: giləmeyvə, balıq, sarımsaq, zəncəfil, soğan.

Dietoloq soyuqdəymə zamanı kofein, spirt, emal olunmuş, turş və ədviyyatlı qidalardan uzaq durmağı məsləhət görür.