
Peşəkar aşpazlar tərəvəzləri mütləq axan suda, sərt süngər və ya fırça istifadə edərək yumağı tövsiyə edirlər.
Foodinfo.az bu barədə bəzi məlumatları sizə təqdim edir:
Tərəvəzləri hansı suda yumaq — soyuq yoxsa isti?
Biz sizə tərəvəzləri və göyərtiləri hansı suda yumaq lazım olduğunu, həmçinin evdə istifadə olunan kimyəvi vasitələrin yumaq üçün istifadə edilib-edilməyəcəyini izah edirik.
Tərəvəz və göyərtiləri necə düzgün yumaq və hansı suda: peşəkar aşpazların tövsiyələri
Peşəkarlar evdə istifadə olunan qab sabunları və ya sabun ilə tərəvəz və göyərtiləri yumağı tövsiyə etmirlər. Kartof, turp, yerkökü və çuğunduru əvvəlcə bir az isti suda saxlayın ki, kök tərəvəzlərdən torpağı asanlıqla təmizləmək mümkün olsun. Sonra tərəvəzləri yaxşıca fırça ilə təmizləyin və axan suda yuyun. Kələmi əvvəlcə yuxarı yarpaqlardan təmizləyin, sonra isə onu yüngül isti su altında yaxşıca yuyun.
Çiçəklik kələmini əvvəlcə çiçəklərə ayırın, qararmış hissələri çıxarın və sonra soyuq su ilə yaxşıca durulamaq lazımdır. Yaşıl soğanı, şüyüdü, cəfəri, keşnişi, digər göyərtiləri əvvəlcə təmizləyin, kökləri və sararmış, zədələnmiş yarpaqları çıxarın. Sonra 15 dəqiqə soyuq suya isladın və sonra axan soyuq su ilə durulamaq lazımdır (lent.az).