Müasir məhsulların, xüsusən də yeniyetmələr və gənclər arasında populyar olanların bir əhəmiyyətli çatışmazlığı var. Bu, görünüşü, dadını yaxşılaşdıran, saxlama müddətini uzadan və s. çoxlu qida əlavələridir. Xarici sadəliyin və faydalılığın arxasında sağlamlıq və gözəllik üçün ən təhlükəli düşmən gizlənə bilər.

Çox vaxt gözəl qablaşdırmanın və tərkibindəki vitaminlərin bolluğunun arxasında şübhəli keyfiyyətdə məhsul durur. Reklam sağlamlığı yaxşılaşdıracağını, viruslardan qoruyacağını və sizi enerji ilə dolduracağını vəd edir, amma əslində belə qidanın insana verəcəyi yeganə şey qalxanabənzər vəzi ilə bağlı problemlər və artıq çəkidir. Və bu, ən yaxşı ssenaridir.

Dadlı, lakin zərərli qidaların siyahısına aşağıdakılar daxildir:

İstehsalçıların "günə ən yaxşı başlanğıc" adlandırdıqları səhər yeməyi taxıllarının əksəriyyətində çoxlu şəkər, süni dadlar və rənglər var. Bəzən kompozisiya xurma yağı və konservantlardan ibarətdir.

Qablaşdırılmış şirələrin heç bir faydası yoxdur, yalnız konservantlardan və süni rənglərdən ibarətdir, amma insanlar onları alıb uşaqlara təklif etməkdə davam edirlər. Dadlı bir içki artıq çəki və hormonal sistemin pozulmasına, həmçinin qastritə səbəb ola bilər.

Mağazaların təklif etdiyi süd məhsullarında həddindən artıq şəkər və ləzzət artırıcılar var. Bu qatıqları tez-tez yeyirsinizsə, mədə problemlərindən qaçınmaq olmaz.

Hazır suplar sağlam hesab edilə bilməz. Məhsulda çox vaxt çox miqdarda duz, qeyri-sağlam yağlar (bulyon və ədviyyat paketləri) və ləzzət artırıcılar olur.

Nurlan