Turşu kələm salatlar, şorbalar və digər yeməklər üçün əladır. Lakin kələmin xassələrini itirməməsi və xarab olmaması üçün onu düzgün saxlamaq lazımdır. Turşu kələm saxlayarkən hansı qaydalara əməl edilməlidir?

Turşu kələm saxlamaq istədiyiniz zaman ən əsası düzgün qabı seçməkdir. Bunun üçün gil, taxta və ya şüşə bankalar və ya qapaqlı çəlləklər ən uyğun gəlir.

Metal və ya plastik qablardan istifadə etmək tövsiyə edilmir, çünki onlar zərərli maddələri oksidləşdirə və ya buraxa bilər.

Kələmin saxlanması üçün qablar təmiz və quru olmalıdır. İstifadə etməzdən əvvəl isti su və soda və ya sirkə ilə yuyun və qurudun.

Turşu kələm saxlayarkən diqqət etməli olduğunuz ikinci şey kələmin özünün hazırlanmasıdır.

Turşu kələm saxlayarkən diqqət etməli olduğunuz üçüncü şey saxlama şəraitidir.

Turşu kələminin saxlanması üçün optimal temperatur 0-5 dərəcədir.

Daha yüksək temperaturda kələm turş və ya quruya bilər. Aşağı temperaturda kələm dondura bilər və ya xüsusiyyətlərini itirə bilər.

Turşu kələmi qaranlıq yerdə saxlamaq daha yaxşıdır, çünki işıq onun rəngini və dadını pisləşdirə bilər. Kələmi birbaşa günəş işığında və ya süni işıq mənbələrinin yaxınlığında saxlamayın.

Turşu kələm kifayət qədər nəmə ehtiyac duyur. Kələmi quru və ya havalandırılan yerlərdə saxlamayın. Həm də vaxtaşırı yeməklərdə duzlu suyun səviyyəsini yoxlamaq və lazım olduqda əlavə etmək lazımdır.

Leyla