Son illərdə bir çox insanlar sağlamlıqlarına daha diqqətli olurlar, pəhrizlərini yenidən nəzərdən keçirirlər, təbii tərkibli məhsullara üstünlük verirlər. Axı, bildiyiniz kimi, hər cür kimyəvi əlavələr və ətirlər yalnız zərər verir.

Populyar tendensiyalar arasında kərə yağının bitki yağı ilə əvəz edilməsi daxildir. Tərkibinə və faydalı mikroelementlərin məzmununa görə, onlar həqiqətən "zəngindirlər". Lakin bu o demək deyil ki, populyar məhsullar həmişə və hər şəkildə inək südündən hazırlanan məhsulu əvəz edə bilər.

Mütəxəssislərin fikrincə heyvan mənşəli yağlar nizamlı olaraq istehlak etdikdə faydalıdır. Lakin zeytun yağı kimi bitki yağlarının qızartmada istifadəsi  qan damarlarının, ürəyin və mədəaltı vəzinin təhlükəli patologiyalarının inkişaf riskləri artacaq.

Fərid