Xoruz əti ev quşlarının bir növü olan xoruzlardan alınan ağ ət növüdür. Lakin toyuq əti kimi geniş istehlak edilmir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, xoruz əti əslində yeməli ət növüdür. Ancaq toyuq ilə müqayisədə daha sərt bir quruluşa sahib olduğu üçün bir çox insan tərəfindən seçilmir. Toyuq ətindən daha tünd rəngə malik olan xoruz əti zülal və minerallarla zəngindir. O, həmçinin daha çox əzələ və lif ehtiva edir. Xoruz ətinin istehlakı coğrafiyadan və adət-ənənələrdən asılı olaraq dəyişir. Bəzi bölgələrdə xoruz simvolik dəyər daşıdığı üçün onu yemirlər.

Bu ət sərt və lifli olduğu üçün toyuqdan daha çətin həzm olunur. Ona görə də üstünlük verilmir. Bununla belə, uyğun bişirmə üsullarından istifadə edildikdə ət yumuşa bilər. Xoruz əti uzun müddət marinad edilməli və ya yavaş odda yavaş-yavaş bişirilməlidir. Əks halda, ət çox sərt qalacaq. 

Bir sözlə, xoruz ətini istehlak etməyin heç bir zərəri yoxdur, lakin dad baxımından toyuq ətindən daha aşağı profilə malikdir. Bundan əlavə, xoruz ətinin tam bişməsi daha uzun sürdüyü üçün adətən toyuq ətinə üstünlük verilir. 

Digər ev quşlarında olduğu kimi, xoruz əti də düzgün üsullarla diqqətlə təmizlənməli, saxlanmalı və bişirilməlidir. Çiy və ya xarab ət ciddi sağlamlıq problemlərinə, xüsusilə zəhərlənmələrə səbəb ola bilər.