Xurma çoxlarının sevimli qış meyvəsidir, faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınır, çünki o, A, C, E vitaminləri, antioksidantlar, kalium və maqneziumla zəngindir. Foodinfo.az Rbc.ua- ya istinadən xəbər verir ki, eyni zamanda, bu meyvə səhv və ya normadan artıq istehlak edildikdə sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.
Həkimlər xəbərdarlıq edir ki, xurma xüsusilə mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlarda həzm problemi yarada bilər.
Xurma üçün əsas təhlükə, həddindən artıq miqdarda tanen və taninlərin yüksək tərkibi ilə əlaqələndirilir. Bunlar, meyvənin çox miqdarda və ya boş bir mədədə istehlak edildiyi təqdirdə mədədə meydana gələn sıx qida parçalarıdır. Qəbizliyə səbəb olur. Həzm üçün faydalı hesab edilən lif böyük miqdarda bağırsaq hərəkətliliyini ləngidə bilər.
Acqarına xurma yeməyin. Əsas yeməkdən sonra istehlak etmək daha yaxşıdır. Meyvə miqdarını gündə 1-2 ədədlə məhdudlaşdırın.