Dietoloq Antonina Starodubova bildirib ki, yaşıl çayın müntəzəm istifadəsi ürək-damar xəstəliklərinin, şəkərli diabetin və onkologiyanın inkişaf riskini azaldır. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, "Moskva 24" telekanalına içkinin faydalı xüsusiyyətləri barədə danışıb.

Starodubova izah edib ki, yaşıl çayın tərkibində çoxlu faydalı maddələr, o cümlədən vitaminlər, üzvi turşular, minerallar, taninlər, kofein və yüksək antioksidant aktivliyə malik elementlər var. Onların sayəsində yaşıl çay həm də immuniteti yaxşılaşdırır, beyin, qaraciyər və dərinin qocalma prosesini ləngidir.

Eyni zamanda ekspert qeyd edib ki, bəzi çay növlərinin tərkibində çoxlu miqdarda kofein var ki, bu da ona xüsusilə həssas olan insanların orqanizminə mənfi təsir göstərir. Onun fikrincə, bu halda çayı çobanyastığı, otu və ya digər otlardan hazırlanmış içkilərlə əvəz etmək daha yaxşıdır.

Həkim onu ​​da qeyd edib ki, çaylara şəkər, qaymaq, mürəbbə əlavə etməmək daha yaxşıdır, çay içməyi qənnadı məmulatları və yeməklərlə müşayiət etmək məsləhət görülmür. O, bunun artıq çəki artımına səbəb ola biləcəyini izah edib.

Şirniyyata sağlam alternativ olaraq çayınıza müxtəlif növ təzə, qurudulmuş və ya dondurulmuş giləmeyvə və meyvələr əlavə edə bilərsiniz. Bu, içkinin dadını daha müxtəlif və maraqlı edəcək, şəkərdən imtina etməyə kömək edəcək və əlavə olaraq pəhrizinizi faydalı qidalarla zənginləşdirəcək.

Leyla