İnsanın qış dövründən sonra vitamin çatışmazlığı hiss etdiyi bir vaxtda yaşıllığın ilk tumurcuqları orqanizmə əsl hədiyyədir. Nə üçün onun cücərtiləri pəhrizə daxil edilməlidir və onlardan hansı daha faydalıdır? Tibb elmləri namizədi, herbalist Andrey Stepenski hesab edir ki, ilkin cücərtilər maksimum mikroelement və vitamin ehtiyatını daşıyır. “Bu, quş yumurtası və ya balıq kürüsünə bənzəyir. Bu, bitkinin daha da inkişaf edə bilməsi üçün maksimum doyma dərəcəsidir. Cücərtilər və mikroyaşıllar faydalıdır, çünki tərkibində çox az miqdarda olur. Ancaq bioloji əhəmiyyətli maddələrin konsentrasiyası - vitaminlər, minerallar, məsələn, dəmir və fol turşusu, həmçinin zülal - çox yüksəkdir. Və, əlbəttə ki, bu, tez-tez bədənin bəzi infeksiyalardan qorunmasıdır” deyə ekspert Sputnik radiosu ilə söhbətində qeyd edib.
Onun sözlərinə görə, ən faydalıları müxtəlif növ kələm, kərəviz, yaşıl soğan, xardal, cəfəri, turp, turşəng, reyhan və buğdadır. Onların tərkibində böyüklərə nisbətən daha çox miqdarda C, E, K vitaminləri, antioksidanlar və minerallar var.