Yüksək protein tərkibli dondurma klassik desertin məşhur alternativinə çevrilib. Çoxları onu şirniyyatın adi variantından daha sağlam hesab edir. 

Mütəxəssislər bunun həqiqətən belə olub olmadığını izah edib. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, Ohayo ştatındakı Wexner Tibb Mərkəzində qeydiyyatdan keçmiş dietoloq Samantha Cochrane deyir ki, belə dondurmaların tərkibində çox vaxt ultra pasterizə olunmuş süd, zərdab zülalı və ya kazein var və yağ və şəkər azdır. O deyir ki, məqsədiniz şəkər qəbulunu azaltmaqdırsa, bu, ağıllı seçimdir. 

Bu məhsulun bir porsiyası 6-8 q protein təmin edir, lakin tərkibində qatılaşdırıcılar və dad və süni dadlandırıcılar ola bilər. Diyetoloq əlavə edib ki, yağsız dondurma qaymaqlılığını itirir, şəkər əvəzediciləri isə qeyri-təbii şirinlik yaradır.