48 yaşlı kişi II tip diabet xəstəsi olduğu üçün endokrinoloq nəzarətində idi. 8 ildir diabetdən əziyyət çəkirdi. Qanda şəkəri normallaşdırmaq üçün dərman və çox üsullar sınayırdı. Artıq çəki və piylənməsi də azalmırdı. Foodinfo.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, pasiyent dietoloq nutrioloqa müraciət edir və ona 3 qidadan imtina etmək tövsiyə edilir.
O, 6 ay 3 tip ərzağı qəbul etməyi dayandırır və nəticəsini bölüşür.
5 ay ərzində qanda şəkər 1,5 dəfə düşür, 20 kq arıqlayır, qarın hissə piylənmədən azad olub, bir çox ağrıları, problemləri itib.
1-ci qida - borş, paxlalardan şorba
Bu sulu yeməkləri çox sevsə də dayandırmalı olur. Xüsusən ət suyu, toyuq bulyonunda bişmiş yağlı şorbalar bağırsaqda köp, qıcıqlanma, piylənmə yaradır, bu da şəkərin düşməsinə mane olurdu
2-ci ərzaq - süd, kəsmik, kefir
Süd məhsulları əslində, diabetli xəstələr üçün faydalı olsa da, arıqlamağıma mane olurdu. Çəkini azaltmaq üçün imtina etməli oldu və faydasını gördü.
3-cü Mal və donuz əti
Diabetin əlamətlərini, qanda şəkəri kəskin azaltdı. Əti çox sevirdim, bundan imtina mümkünsüz kimi oldu, amma bacardım. Həftədə 3 dəfə toyuq, hind quşu və balıq yeyirəm. Şəkərim dərman qəbul etməsəm də qalxmır və dərmanlara, digər vasitələrə xeyli qənaət etmişəm.