Sən demə qəhvə insanı cavanlaşdırır. Foodinfo.az xəbər verir ki, araşdırma zamanı, qəhvənin tərkibindəki yüksək miqdarda olan antioksidantların orqanizmdəki yaşlanma prosesini zəiflətdiyi bəlli olub. Alimlərin fikrincə, içki bədəndə oksidləşdirici prosesə səbəb olan sərbəst radikalları zərərsizləşdirir. Hansı ki, bu sərbəst radikallar ilk növbədə xroniki xəstəliklərin və yaşlanmanın inkişafına səbəb olur. Alimlər qəhvə dənəsində təxminən min antioksidantın olduğunu və qovrulması zamanı isə yüzlərlə yenisinin yaranmasını təyin ediblər. Antioksidantlar artrit, ateroskleroz və bədxassəli şişlər də daxil olmaqla müxtəlif xroniki xəstəliklərin əsas səbəbi olan iltihaba qarşı mübarizə aparır. Alimlərin fikrincə, ciddi xəstəliklərin inkişafının qarşısını almaq üçün gündəlik 3-4 fincan qəhvə içməniz yetərlidir. Ayrıca qəhvə xərçəng, ürək-damar, qaraciyər və diabet xəstəliklərinin yaranma riskinin azalmasınada kömək edir. Eyni zamanda, qəhvəyə əlavə etdiklərinizə də diqqət etməlisiniz: Mütləq şəkər, krem və ya südün miqdarına ciddi nəzarət edilməlidir. (ölkə.az)