84 yaşlı rus qadın diabet xəstəliyindən əziyyət çəksə də, dərmanlardan uzaqdır. O, şəkəri və təzyiqi kök yarpaqları, kökün yaşıl ot hissəsi ilə salır.
Belə ki, bostanında yerkökü əkən qadın təkcə kökün özünü yox, onun yaşıl hissəsini də yığıb qurudur, üyüdür və qəbul edir. Eləcə də onu dəmləyib içir.
Foodinfo xəbər verir ki, qadın immunitetini gücləndirmək üçün moruq və qarağat yarpaqları dəmləyib bütün qışı içir.
Eynəksiz yaxşı görən qadın ilboyu kök yeməyinə minnətdardır. O, kökü hər cür, bişmiş, çiy yeyir.
Kökün yaşıl hissəsində beta karotin və A vitamini 10 dəfə çoxdur. Onu yığıb yuyub, qurudub, xırdalayıb, termosda dəmləyib tez-tez içdikdə təzyiq normallaşır, baş beyin yaxşı işləyir, gözlər itiləşir, ümumilikdə sağlamlıq vəziyyəti yaxşılaşır.