
Ananas ləzzətli və qidalı bir meyvədir, lakin bəzi insanların yeməsi təhlükəli ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyeqoloq Daria Rusakova URA.RU ilə söhbətində xəbərdarlıq edib ki, mədə turşuluğunun artması, qastrit, xora və ya reflü xəstəliyi olanlar üçün tövsiyə edilmir, çünki tərkibindəki üzvi turşular selikli qişanı qıcıqlandıra bilər. Bu xəstəliklərin kəskinləşdiyi dövrlərdə xüsusilə diqqətli olmalısınız.
Bundan əlavə, ananasları qida rasionunuza əlavə etməzdən əvvəl sizdə allergiya və dözümsüzlüyün olmadığından əmin olmalısınız. Hamilə qadınlar da bu meyvədən çəkinməlidirlər, çünki o, proteolitik ferment bromelainin olması səbəbindən uşaqlığın daralmasına səbəb ola bilər ki, bu da gələcək uşağın sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər.
Ananasın müəyyən dərmanlarla qarşılıqlı əlaqədə olduğunu xatırlamaq vacibdir. Onlar antibiotiklərin, antispazmodiklərin, antihistaminlərin və antiaritmik dərmanların təsirini maneə törədə bilərlər. Buna görə də, belə dərman qəbul edən insanlar ananas istehlak edərkən ehtiyatlı olmalı və mümkün allergik reaksiyalardan xəbərdar olmalıdırlar.