Kətan toxumları insan orqanizmi üçün çox vaxib olan yağ turşuları, Omeqa 3, 6, mineral və vitaminlərlə zəngindir. Əslində bu yağı salatlarda, qidalarda hər gün istifadə etməliyik, amma bizim mətbəximizə yad olduğu üçün, heç olmasa gündə 1 qaşıq təmiz, soyuq sıxılma kətan toxumu yağı içmək olar.
Foodinfo.az medicina.az-a istinadən bir qaşıq kətan yağının faydalarını təqdim edir.
1. Pis xolesterini azaldır, damarların divarının sağlamlığını, keçiriciliyini qoruyur
2. Xərçənglə mübarizə aparır
3. Dərini bərpa edir, səpki və qaşınmanı aradan qaldırır
4. Orqanizmdə orqan və toxumalarda müxtəlif iltihabi ocaqları sağaldır, antibiotik kimi təsir edir
5. Təzyiqi normallaşdırır, ürəyə yaxşı təsir edir
6. Həzmi qaydaya salır, mədə divarlarını bərpa edir
Hamilə, azyaşlı uşaq, epilepsiya xəstələrinə olmaz.