Ağ Unlu Məmulatlar Ağ unlu ərzaqlar lif baxımından olduqca zəif tərkibli nişasta baxımından olduqca zəngin. Ağ un ilə hazırlanmış xəmir işləri, keks, poğaça, qurabiyə kimi taxılın sağlam tərəfindən təmizlənərək hazırlanan yeyəcəklər. Ağ un ilə aparılan məhsullar qan şəkərini sürətli salır. Həmçinin sürətli saldığı kimi yenidən sürətli bir şəkildə yüksəldir. Meyvəli Yoqurt Kalsium miqdarı çox sıx olan meyvəli yoqurtlarda faydalı qida kimi tanınır. Meyvəli yoqurt məhsullarda şəkər nisbəti yüksək olduğundan yeyildikdə aclıq hissi yaranır. Meyvəli yoqurt əvəzinə sadə qatıq yeyə və ya alacağınız meyvəli yoqurtun içərisinə daha diqqət etməlisiniz. Çips Yüksək yağ və temperaturda bişirilən çips və ya kartof qızartmaları sizə heç bir zaman toxluq hissi vermir. Çips və kartof qızartmasının içərisində duz nisbəti də çox olduğundan kilo almağınıza xüsusi bir töhfə vermiş olacaq. Həm tez acmanızı təmin edəcək, həm də kilo almağınıza səbəb olacaq bu qidalardan mümkün qədər uzaq durmalıdır. Qarğıdalı Glisemik səviyyəsi çox yüksək olan dənlər də qan şəkər səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb olacaqdır. Buna görə də qarğıdalı yeyilməsi nəticəsində aclıq hissi daha da çox artacaq və pəhriz edən şəxslərin bu dövrdə qarğıdalı yeməməyi tövsiyə edirik. Meyvə Suyu Meyvə suyu həkimlərin təklif etmiş olduğu vitamin deposu kimi tanınır. Amma meyvə sularında yerləşən şəkər nisbəti çox yüksək olduğundan qan şəkərini də çox tez yüksəldir. Qan şəkər tozunun yüksəlməsi yenidən aclıq keçirməyə səbəb olacaq. Həmçinin meyvə sularında qarışıq meyvələr var isə şəkər nisbəti olduqca yüksək olacaqdır. Pulcuq istiot İllərdir dərhal dərhal hər cür qidanın yanında istehlak etməkdə olduğumuz Pul bibərin orqanizmdə yağ yandırma faydası olduqca çoxdur. Amma pul bibər bu xüsusiyyətinin yanaşı, yedikcə acma hissini artıran qidalardandır. Xalq arasında iştaha açır təbiri əslində elmi bir həqiqətdir. Darçın Pul bibər ilə oxşar bir xüsusiyyəti olan darçın, bədəndəki yağ faiz azaltma təsiri göstərir. Çayının içməsi, yaxud özünün olması orqanizmdə acma hissiyatını doğurur. Yumurta ağı Yenə də iştaha üzərində müsbət istiqamətdə təsir oyadan qidalar arasında, yumurtanın ağı var. Yumurta ağı bədəndəki acma hissiyatını təkan vermə xüsusiyyəti var. Bu sayədə daha çox yeyə bilərsiz. Pendir Pendir quruluşu etibarı ilə içərisində kazein saxlayır buda beyində rahatlatıcı bir xüsusiyyəti malik olduğundan pendiri daha da çox yemə ehtiyacı duyarsınız. Amma yanında göyərti yesəniz bu təsirə mənfi təsir göstərəcəkdir. Plov Nişasta yenə acma hissiyatını təkan verən bir maddədir. Plov içərisində də bol nişasta olduğundan acmanızı sürətləndirəcəkdir. Ayrıca qan şəkərinin bir anda enib və ya bir anda yüksəlməsinə də səbəb olur. Banan İçərisində biraz çox glisemik etdirən bir meyvədir. Adətən pəhriz üzərində cəmləşən bir an əvvəl kilolardan xilas olum deyən adamlar üçün təklif edilməz. İştaha açan xüsusiyyəti var. Saxarin Süni dadlandırıcı da adlandırdığımız bir maddədir. Qan şəkəri üzərində oynamalar etməsi və insulin hasilatını artırması nəticəsində aclıq hissiyat əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlmə təmin edir. Kartof İçərisində yenə də bol nişasta etdirən bir məhsullarımızdır. Araşdırmalar nəticəsində kartofun erkən acımaya yol açdığı haqqında fikrə gəlmişdir. Bu qan şəkərini təsir etdiyindən dolayıdır. Yerkökü Kalori və glisemik indeksi digər tərəvəzlərə nisbətən daha çoxdur. Bir çox faydasının yanında acdıran xüsusiyyəti var. Brokkoli Xərçəng mənbələri üzərində olduqca təsirli olan bu bostan kələminin iştahaçıcı xüsusiyyəti də var. Noxud Qarnınızı təmizləmə işi görən mənbəyi olan noxudun iştahaçıcı xüsusiyyəti də var. Duz Ümumiyyətlə, pəhrizə edəcək olan şəxslərə qətiyyən qadağa olan duzun hədsiz bir iştaha ürəkaçan xüsusiyyəti var. Qan şəkəri fərqli dalğalar edib sonra şirin arzunuzu artıra bilər.