Azərbaycan mətbəxində ədviyyat çox az istifadə olunsa da Hindistan, Koreya, Yaponiya, Asiya və hətta Özbəkistan belə hər gün ədviyyatlarla bol qida və çaylar qəbul edirlər. Hesab edilir ki, o millətlərin immuniteti də Avropa əhalisinə nisbədən daha qüvvətlidir. Ədviyyatlar da viruslara qarşı bomba effekti yaradıb, immunitetə dəstək ola bilər. Foodinfo.az medicina.az-a istinadən koronavirusa qarşı əl altında tuta biləcəyiniz və hər gün yeməklərə, şorbalara, çaya, dəmləmələrə qatıb içə biləcəyiniz ədviyyatların siyahısını təqdim edir:
- Mixək, hil - həm çayı içmək, həm özünü çeynədikdə bütün ağız boşluğu və boğazı dezinfeksiya edir.
- Qara dənəli istiot və qırmızı bibər - qanı toksinlərdən təmizləyir. Bilirsiz ki, virusları bədəndən sağlam qan qovur
- Sarıkök - təbii ki,əslindən söhbət gedir. Antioksidant, antivirus, mikrob təsir edir. Hüceyrəyə, qana lazım olan kimyəvi dəstəvi verir.
- Cirə, razyana toxumu - bakteriya. Virusları öldürür
- Zəncəfil - az da olsa alıb Gündə 5-10 qram istifadə edin.
Ədviyyatlar immunitetin virus əleyhinə proqramını gücləndirir və sanki benzin rolunu oynayır.