
Qastroenteroloq və Hemotest laboratoriyasının ekspert həkimi Yekaterina Kaşux duzlu qidalara ehtiyacın artmasının səbəblərindən danışıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, “İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində ekspert qeyd edib ki, orqanizmin bu xüsusiyyəti böyrəklərin və böyrəküstü vəzilərin fəaliyyəti ilə bağlı ola bilər.
"Məsələn, adrenal çatışmazlıq (Addison xəstəliyi) ilə adrenal hormonlar aşağı konsentrasiyalarda istehsal olunur" dedi həkim.
Ekspert əlavə edib ki, bu, qanda natrium və kaliumun səviyyəsini tənzimləyən hormon olan aldosteronun çatışmazlığına gətirib çıxarır.
Öz növbəsində diyetisyen və tibb elmləri namizədi Elena Solomatina Radio 1-ə bildirib ki, sağlam insanın Pasxa tortu üçün norma 100-200 qr təşkil edir.
"Kökəlməkdən qorxanlara, mədə-bağırsaq traktında və ya şəkərli diabetlə bağlı problemi olanlara bunu sırf simvolik olaraq sınamağı məsləhət görürəm" - deyə dietoloq qeyd edib.
Mütəxəssis onu da qeyd edib ki, Pasxa tortu başqa inqrediyentlərdən – şəkər əvəzinə tam taxıl unundan və steviyadan hazırlana bilər.