İstənilən balıq balıq yağı, omeqa-3 yağ turşuları, zülal, fosfor və sağlamlığın möhkəmləndirilməsi üçün vacib olan digər elementlərin mənbəyidir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Nuriyyə Dianova “Paraqraf” ilə söhbətində qeyd edib ki, payızın başlaması ilə çatışmazlıqların doldurulması prioritet məsələyə çevrilir. Bu, immunitet sistemini gücləndirməyə və bədəni müxtəlif infeksiyalardan qorumağa kömək edir. Bəziləri balıq yağı ilə qida əlavələrinə müraciət edirlər, lakin mütəxəssis xəbərdarlıq edir ki, çatışmayan maddələr təbii məhsullardan əldə edilə bilər.
Omeqa-3 çatışmazlığını aradan qaldırmaq üçün həftədə ən azı 2 dəfə qırmızı balıq yemək məsləhət görülür. Eyni miqdarda ağ yemək yeməlisiniz.
Qoz-fındıq və kətan toxumu kimi omeqa turşularının bitki mənbələri də faydalı ola bilər.