Aparılan araşdırmalar nəticəsində bir çox qidaların oxşarı olduğu orqanlara faydalı olduğu məlum olub. Foodinfo.az axşam.az-a istinadən həmin qidaları təqdim edir: Zənfəcil - Mədə Ürəkbulanması və mədə ağrılarında zəncəfilin müsbət təsiri var. Üzüm - Ağciyər Ağciyərlərin içində yerləşən alveollar kapiliyarlardakı karbon qazını alıb, və kapiliyarlara içlərindəki oksigeni verir. Üzüm də alveollara faydalı təsir göstərərək, ağciyər xərçənginin qarşısını alır. Qramafonçiçək batat (şirin kartof) - Mədəaltı vəzi (pankreas) Şirin kartof, pankreas xərçənginin böyüməsinin qarşısını alan B6 vitamini ilə zəngindir. Göbələk - Qulaq Tərkibində D vitamini olan göbələk karlığın qarşısını alır. Pomidor - Ürək Pomidorun tərkibindəki likopen ürəyib və qanın əsas qidasıdır. Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan pomidor eyni zamanda C vitamini ilə də zəngindir. Qreypfrut - Sinə Qreypfrutun tərkibindəki limonoid südvəzi xərçənginin qarşısını alır. Avokado - Uşaqlıq Avokado uşaqlıq ağzı xərçənginin yaranmasına mane olur. Qoz - Beyin Qozun omeqa 3 və E vitamini ilə zəngin olması beyinə müsbət təsir edir. Kök - Göz Göz kürəsinin arxa divarını örtən, görmə hüceyrələrindən ibarət ağ təbəqə olan retinaya kökün tərkibində olan A vitamini müsbət təsir edir. Kərəviz - Sümük Kərəvizin tərkibində olan silisiumun sümüklərin bərkiməsində böyük rolu var.