Qəhvəli, şokoladlı mus qəhvə və şokoladsevərləri məst edəcək. Foodinfo.az bildirir ki, onun hazırlanması da asandır. Tələb olunan ərzaqlar 160 qr acı şokolad 20 qr kərə yağı 100 ml təzə dəmlənmiş qəhvə 3 yumurta 30 qr şəkər tozu 1 çimdik duz Üzəri üçün 1 stəkan süd Təzə nanə yarpağı Kakaolu pasta Hazırlanması Kasaya acı şokolad, kərə yağı və təzə dəmlənmiş qəhvəni əlavə edin. Məhlulu ocaqda əritdikdən sonra kənara qoyun. Yumurta sarıları və ağlarını ayırın. Sarılarını şəkər tozu ilə qarışdırıb çırpın. Yumurta ağlarına isə 1 çimdik duz əlavə edib köpüklənənə qədər blenderlə qarışdırın. İlıq qəhvəli şokolad qarışığını yumurta sarısının olduğu kütləyə əlavə edib qarışdırın. Sonra köpüklənən yumurta ağını da həmin kütləyə qatın. Qarışığı 2-3 saat buz dolabında saxlayın. Kakaolu pastanı əlinizlə bölərək üzərinə süd tökün. Onu buz dolabındakı kütlənin üzərinə əlavə edin. Şirniyyatın üzərinə təzə nanə yarpaqları qoyaraq servis edə bilərsiniz. Nuş olsun. (publika.az)