Acılı-ədavalı bir dadı olan sarımsaq, bir çox yemək üçün yalnız ətirli bir ədviyyat deyil. Bu bitki immunitet üçün çox faydalıdır, qanı toksinlərdən təmizləyir və təzyiqi normallaşdırır, həmçinin bir çox xəstəliklərin öhdəsindən gəlməyə kömək edir, xüsusəndə sağlamlığı qoruyur.
Gəlin, sarımsağın təzyiqi artıra biləcəyini və ya aşağı salacağını öyrənək?
Hər hansı bir formada sarımsağın istifadəsi, hətta salatlara, tərəvəz və ət yeməklərinə adi bir diş əlavə olaraq, təzyiqi normallaşmağa kömək edir. Yeganə şərt budur ki, dilimlər əzilməlidir, incə doğranmalıdır.
Sarımsaq təzyiqə necə təsir edir?
Əsas səbəb, sarımsaq və ya onun həlimini istehlak edərkən serotoninin "xoşbəxtlik hormonu" istehsal etməsidir. Ancaq təzyiqi azaltmaq üçün bu bitkini istifadə etməyin ən təsirli yolu, gündə bir diş sarımsaq mixəsi və ya xüsusi hazırlanmış infuziya, şirniyyat və qarışıqları çeynəməkdir. Beləliklə, sarımsaq qan təzyiqinə müsbət təsir edir. Belə bir ədviyyatın istifadəsi bir mütəxəssisin təyin etdiyi dərmanlarla birlikdə qəbulu ən yaxşı nəticə verir. Sarımsaq eyni zamanda hipertansiyon üçün əla bir profilaktikadır. Bir neçə diş sarımsağın qabığın soyub , yuyub , bir stəkan qaynar su da təxminən 7 saat dəmləyin. Yaranan infuziyanı gündə 2-3 dəfə bir xörək qaşığı içmək lazımdır. Qəbul müddəti təxminən 10 gündür. Bundan sonra iki həftəlik fasilə etmək vacibdir. Bununla da təzyiqinizin normallaşdığını hiss edəcəksiniz.