Endokrinoloq Mariya Kaloshina RİA Novosti-yə bildirib ki, orqanizmdə metabolik prosesləri sürətləndirən, piyləri yandıran, xolesterini aşağı salan T vitamini və ya L-karnitin balqabaqda var.

Foodinfo.az xəbər verir ki, tərəvəz immunitet sisteminə viruslarla mübarizə aparan, kortizol səviyyəsini - stress hormonunu azaldan, qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləyən, insulin müqavimətinə kömək edən təsirli bir sink ehtiyatını ehtiva edir. Balqabaq yemək saç, dırnaq və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.

Həkim balqabaq şirəsinin faydalarını qeyd edib. Bildirib ki, qiymə ətə doğranmış tərəvəz əlavə etsəniz, ətin bir hissəsini balqabaqla əvəz etsəniz, bu, kotletlərin kalorisini azaldacaq, onlara şirəlilik və bir az şirin dad verəcəkdir.