ABŞ-ın Klivlend klinikasının dietoloqu Culiya Zumpano yaşıl çayın müntəzəm istehlakının sağlamlığa əsas faydalarını qeyd edib.

Foodinfo.az bu faydalı xüsusiyyətləri təqdim edir:

İltihab əleyhinə və xərçəng əleyhinə təsir göstərir. Müxtəlif araşdırmalar yaşıl çayın xərçəng əleyhinə təsirə malik olduğunu göstərib. Bununla belə, dietoloqun fikrincə, südün əlavə edilməsi içkinin antioksidant təsirini azalda biləcəyinə dair sübutlar var.

İnsult və ürək xəstəliklərinin qarşısının alınması. Yaşıl çay xolesterol səviyyəsini azalda bilər və nəticədə infarkt, insult və digər ürək-damar xəstəlikləri riskini azalda bilər.

Beyin üçün faydaları. Yaşıl çayın yüksək istehlakı koqnitiv zəifləmə sürətini azaldır.

Sümüklərin gücləndirilməsi. Yaşıl çayın tərkibindəki birləşmələr sümük sıxlığını yaxşılaşdırır və yaşla birlikdə sümük itkisini azaldır.

Azaldılmış qan şəkəri səviyyəsi. Diabetli insanlar da yaşıl çaydan faydalana bilər. İçkiyə şəkər əlavə etməməlisiniz.

Stress və narahatlığı aradan qaldırır.

Arıqlamağa kömək edir.

Prostatın qorunması. Yaşıl çayın tərkibindəki polifenollar sidik ifrazının artması kimi simptomlara səbəb olan xoşxassəli prostat hiperplaziyasının qarşısını ala bilər.