Yeməkdən sonra isti çay içməyin tarixi elə də qədimlərə gedib çıxmır. Əgər çayın vətəni Şərqə baxsaq orda çay ayrıca vaxtda içilərdi. Yeməkdən sonra çay içmək xroniki qanazlığı və dəmir əsklikliyinə səbəb olur. Foodinfo xəbər verir ki, bu sözləri Türkiyənin tanınmış həkimi Canan Karatay bildirib. O qeyd edib ki, əslində qədimdə nənə-babalarımız çay içməzdilər. İçməyə qarşı deyiləm, amma yeməkdən sonra olmaz. Ən azı yeməkdən 3 saat keçməlidir. Yaxşı olar ki, çay içmə vaxtı ayrı olsun. Çünki çay qanda dəmiri azaldır, dəmir əskikliyi yaradır. Qeyd edək ki, bundan öncə də, amerikalı alimlər çayın sümüklərdə mineralları yuyub azaltdığını və isti çayın qida borusu və mədə xərçənginə səbəb olduğunu bildirmişdilər.   Nurlan