Çayı düzgün dəmləmək hər bir detalın vacib olduğu bir sənətdir. Çaya və ya suya ilk olaraq nə əlavə etməyiniz həqiqətən vacibdirmi? Bu sualın cavabı əhəmiyyətsiz görünə bilər, amma əslində içkinin dadına və aromasına təsir edir.

Foodinfo.az bildirir ki, hər çay çeşidinin öz dəmləmə xüsusiyyətləri var.  Çay dəmləmə üsulları hansılardır - çayı necə dəmləmək lazımdır ki, acı olmasın. Əvvəlcə su, sonra çay üsulu çayın ətirini və dadını daha yaxşı aşkar etməyə imkan verir. Bundan əlavə, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, bu, çayın acı olmasına səbəb olan həddindən artıq dəmlənmənin qarşısını alır.

Əvvəlcə çay, sonra su olduqda isə dəmlənməni sürətləndirir və dadın intensivliyinə nəzarət etməyə imkan verir. Bəzi insanlar bunu daha rahat hesab edirlər, xüsusən də uzun müddət gözləmək istəmirlər.