Türk qəhvəsi adətən su, soda və ya lokumla servis edilir, lakin bunlardan əlavə, qəhvənin yanında alma şirəsi də verilə bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, alma şirəsi türk qəhvəsi ilə süfrəyə verildikdə o, nəinki ləzzətli bir müşayiətə çevrilir, həm də bir sıra sağlamlıq faydaları təmin edir. 

Xüsusilə C vitamini və antioksidantlarla zəngin olan bu içki immunitet sistemini gücləndirir. Qəhvənin asidik tərkibi bəzən mədə narahat edə bildiyindən, alma suyu bu təsirləri tarazlaşdırmağa kömək edə bilər.

Eyni zamanda alma suyu həzmi dəstəkləyən və türk qəhvəsinin tünd dadından sonra mədəni sakitləşdirə bilən bir içkidir. Həzm sisteminə müsbət təsiri ilə mədə şişkinliyini aradan qaldırmağa və toksinləri aradan qaldırmağa yardımçı olur.

Türk qəhvəsi beyin funksiyalarını stimullaşdıran kofein tərkibi ilə tanınır, eyni zamanda, alma suyu da beyin sağlamlığını dəstəkləyən təbii bir içkidir. Tərkibindəki təbii şəkər və qida maddələri enerji səviyyəsini artırır və zehni yorğunluğu azaldır. Qəhvə ilə istehlak edildikdə diqqət və konsentrasiya qabiliyyətinə müsbət təsir göstərir.