İlk baxışdan belə görünə bilər ki, bu iki məhsul - qəhvə və makaron bir-birinə uyğun gəlmir və eyni yeməkdə istifadə oluna bilməz.
Foodinfo.az xəbər verir ki, belə bir fikir səhv hesab edilə bilər və bu, kofenin makaron hazırlanmasında uğurla istifadə edildiyi nümunələrin kütləsi ilə təsdiqlənir.
Peşəkar aşpazlar makaron souslarına qəhvə əlavə edirlər. Bu, yeməyin dadını yaxşılaşdırmaq, ona unikal dad və dad vermək üçün edilir.
Sousu hazırlamaq üçün pomidor və ya tomat pastasını doğrayıb zeytun yağı ilə tavada qaynadın, sonra duz, istiot, şəkər və sarımsaq əlavə edin.
Qəhvə hazırlanarkən sousu 4-5 dəqiqə qaynatmaq lazımdır.
Dörddə bir çay qaşığı qəhvə 50 mq suda, bulyonda həll edilməli və sousa tökülməlidir.
Qəhvə pomidorun turşuluğunu azaldır və yeməyə yeni ədviyyatlı notlar və zərif qəhvə ətri əlavə edir.
Hazır sousu makarona əlavə edin və yaxşı qarışdırın. Qəhvə sousunda makaron yan yemək və ya müstəqil yemək kimi təqdim edilə bilər.
Nurlan