Yüksək təzyiqin ürək problemlərinə və digər xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini hamıya məlumdur. Buna görə də təzyiqə nəzarət üçün bu tövsiyəyələrə diqqət etmək lazımdır.
Gün ərzində istehlak edilən duz miqdarını təxminən yarım çay qaşığı qədər azaltmaq
Yeməkləri duzsuz bişirmək və gün ərzində qeyd olunan miqdarda duzdan istifadə etmək
Duzqabını masadan götürmək
Təbii limon suyu, portağal suyu, su (duzsuz) və ya təbii pomidor suyu istifadə etmək
Duzlu qidalar, hisə verilmiş qidalar, tomat pastası və sousu, hazır qidalar, konservlər, cips, puflar, bazarda satılan ayran, bütün növ qoz-fındıq və duzlu qoz-fındıq, kolbasa və kolbasa kimi tərkibində gizli duz olan qidaların istehlakına məhdudiyyətlər qoymaq
Pendiri suda islatmaqla duzun miqdarını azaltmaq
Pomidor, ispanaq, kərəviz, göbələk və bamya kimi kaliumla zəngin tərəvəzlərin istehlakı etmək
Kivi, portağal, banan, qovun, ərik, nektarin, nar və xurma kimi prokaliumlu meyvələrin yemək
Ən azı yarım stəkan bişmiş lobya istehlak etmək