Yüksək təzyiqin ürək problemlərinə və digər xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini hamıya məlumdur. Buna görə də təzyiqə nəzarət üçün bu tövsiyəyələrə diqqət etmək lazımdır.

Gün ərzində istehlak edilən duz miqdarını təxminən yarım çay qaşığı qədər azaltmaq

Yeməkləri duzsuz bişirmək və gün ərzində qeyd olunan miqdarda duzdan istifadə etmək

Duzqabını masadan götürmək

Təbii limon suyu, portağal suyu, su (duzsuz) və ya təbii pomidor suyu istifadə etmək 

Duzlu qidalar, hisə verilmiş qidalar, tomat pastası və sousu, hazır qidalar, konservlər, cips, puflar, bazarda satılan ayran, bütün növ qoz-fındıq və duzlu qoz-fındıq, kolbasa və kolbasa kimi tərkibində gizli duz olan qidaların istehlakına məhdudiyyətlər qoymaq

Pendiri suda islatmaqla duzun miqdarını azaltmaq

Pomidor, ispanaq, kərəviz, göbələk və bamya kimi kaliumla zəngin tərəvəzlərin istehlakı etmək 

Kivi, portağal, banan, qovun, ərik, nektarin, nar və xurma kimi prokaliumlu meyvələrin yemək

Ən azı yarım stəkan bişmiş lobya istehlak etmək