Rhode Island Universitetinin qidalanma professoru Kathleen Melanson, şəkərsiz saqqız istehlak edən bir qrupda araşdırmada iştirak edən yetkin könüllülərin vəziyyətini saqqızdan istifadə etməyən bir qrupla müqayisə edib.
Foodinfo.az-ın məlumata görə, bu insanlar iki standart test qrupunu yerinə yetirmək üçün Melanson laboratoriyasına gəliblər. Təcrübələrin nəticələri göstərib ki, iştirakçılar səhərlər ümumilikdə bir saat saqqız çeynədikdə, nahar zamanı 67 kalori daha az istehlak ediblər. Həmçinin eksperimentdə iştirak edən kişilər saqqız çeynədikdən sonra onlarda aclıq hissinin xeyli azaldığını bildiriblər.
Yeməkdən əvvəl və sonra saqqız çeynəyən insanlar orta hesabla 5% daha çox enerji sərf edirlər. Bundan əlavə, saqqız çeynəyənlər sonradan daha enerjili hiss etdiklərini bildirdilər.