Hindistanın Racastan əyalətinin Kənd Təsərrüfatı və Texnologiya Universitetinin mütəxəssisləri keçi südünün qidalı tərkibini öyrənib və bu məhsulun sağlamlığa necə təsir etdiyini öyrəniblər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri African Journal of Biological Sciences jurnalında dərc olunub.

Müəlliflərin fikrincə, keçi südü məhsullarının əsas faydalarından biri mədə-bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırmaqdır. Bu, içkinin tərkibində bağırsağın fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edən probiotik bakteriyalar, asanlıqla həzm olunan zülallar və yağların olması ilə bağlıdır.

Maraqlıdır ki, keçi südü laktoza üçün faydalıdır. O, qarın ağrısı və şişkinliyi azaldır.

Bundan əlavə, hazırkı araşdırmalara görə, məhsul həmçinin iltihablı bağırsaq xəstəliyi və irritabl bağırsaq sindromunun simptomlarını aradan qaldıra, həmçinin qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdıra və dəri və sümük sağlamlığını yaxşılaşdıra bilər.