Əncir qurusu təbii şirinliyi və qida dəyəri ilə zəngin bir quru meyvədir. Əncir qurutma prosesi zamanı öz tərkibindəki qida maddələrini qoruyur və sağlamlığa bir çox faydası var. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, əncir qurusu liflə zəngindir, bu da həzm sisteminə faydalıdır. Mütəmadi olaraq istifadə edildikdə qəbizlik probleminin qarşısını almağa və bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.

Tərkibindəki yüksək miqdarda olan kalium, maqnezium, dəmir və kalsium kimi minerallar bədən funksiyalarının düzgün işləməsinə dəstək verir. Eyni zamanda, B və C vitaminləri ilə zəngindir.

Bu meyvə təbii şəkərlərlə zəngin olduğu üçün enerji mənbəyi kimi istifadə olunur. Bu səbəbdən fiziki fəaliyyət zamanı və ya yorğunluq hiss edildikdə güc toplamaq üçün ideal qidadır.

Tərkibindəki kalium qan təzyiqini tənzimləyir və ürək sağlamlığına müsbət təsir edir. Eyni zamanda, pis xolesterolu aşağı salmağa kömək edir.

Əncir qurusu təkbaşına bir qəlyanaltı kimi istifadə edilə bilər. Yüksək enerjili və şirin bir qida olduğundan gün ərzində aclıq hissini yatırmaq üçün yaxşı bir seçimdir. Salatlarda, şirniyyatlarda və ya sıyıq kimi yeməklərdə də əlavə olaraq istifadə edilə bilər. 

Əncir qurusunu həddindən artıq istifadə etmək bəzi insanlarda həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Buna görə də, balanslı şəkildə istehlak etmək məsləhətlidir.