Alma sirkəsi alma şirəsinin fermentasiyası yolu ilə əldə edilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, təkcə kəhrəba-qızıl rəngi ilə deyil, həm də xoş ətirli notlarla, həmçinin tərkibində çoxlu sayda faydalı maddələrin olması ilə seçilir. Alma sirkəsi həzmi yaxşılaşdırmağa və köp və şişkinlik əlamətlərini azaltmağa kömək edir. Bu, mədənin turşu mühitinin sirkənin tərkibindəki turşular tərəfindən gücləndirilməyə başlaması səbəbindən baş verir ki, bu da bağırsaqların girişində bakterisid maneənin güclənməsinə səbəb olur və bununla da potensial patogen bakteriyaların sayını azaldır.

Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, alma suyu sirkəsi şəkərli diabetli insanlarda qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salır, çünki o, bağırsaqda karbohidrat mübadiləsinə mane ola biləcək fürsətçi bakteriyaların böyüməsini maneə törədir. Alma sirkəsi sızanaq və digər dəri problemlərindən xilas olmaq üçün təbii dəri toneri kimi istifadə edilə bilər.

Alma sirkəsindəki turşu xolesterini və qan təzyiqini aşağı salır, bu da ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azalda bilər.